Kampanjen Vi kallar oss och hashtagen Bemanningsgate

vi kallar ossNär det gäller kampanjen vi kallar oss, var väl detta kanske något som var väl menat från start, men det kanske inte såg lika bra ut. Här talas det om en kampanj som kom av sig redan från början. Varför den skapades var för att egentligen komma fram till ett bra namn att kalla de personer som jobbar som uthyrd arbetskraft. Idag är det mycket vanlig att företag använder sig av andra bemanningsföretag när de behöver anställa eller har ett plötsligt behov av arbetskraft. Just ett namn för detta var vad kampanjen vi kallar oss skulle uppnå. Nu blev det inte på det sättet och vi kallar oss blev istället något kränkande för en del människor.

Hur som helst fortsatte kampanjen vi kallar oss och blev registrerade både på Twitter och Facebook. Här har sedan vi kallar oss lagts ner, för att sedan uppstå igen och så vidare. Idag finns även en hashtag på twitter som heter bemanningsgate, vilket i och för sig är bättre än föregående namn och har en hel del viktig information och länkar till bra nyheter. Hur som helst är det ändå inte helt självklart var dessa människor som hyrs ut ska kallas?

Behövdes egentligen kampanjen vi kallar oss?

Ibland kan du helt enkelt fråga dig om vissa kampanjer behövs eller inte, och som fallet blev med vi kallar oss så verkar det inte som den var någon bra idé. Här kom de fram att det skulle finnas ett namn som heter bemannolog, vad nu det kan betyda. Egentligen är det hela mycket enkelt. Bara att kalla dig för uthyrd arbetskraft, och de som hyr ut är således bemanningsföretag. Så har det varit helt naturligt sedan detta fenomen skapades och det finns egentligen ingen som helst anledning att ändra på det. Men alla har rätt till sin egen uppfattning.