Skandalen kring Kommunal

När det gäller olika fackförbund så har det många gånger hänt att dessa har kommit i blåsväder av olika anledningar. Här har detta oftast varit olika fel och fusk som har begåtts av dem som är förtroendevalda i dessa organisationer. Många gånger har detta faktiskt även handlat om Kommunal. Även detta år så har det uppdagats nya oetiska saker som skett inom Kommunal som upprör dess medlemmar som nu kräver styrelsens avgång. Att just kräva styrelsens avgång när ett fel uppdagas är också något som blivit mycket populärt, och förmodligen är inte detta rättvist då hela styrelsen i Kommunal säkerligen inte misskött sig.

Någon avgång gällande fackförbundet Kommunal och dessa ordförande Annelie Nordström verkar det tydligen inte vara något tal om. Här är alla ledningsgrupper rörande enkommunaliga om att hon ska sitta kvar och istället hjälpa till att reda ut vad som skett denna gång inom Kommunal. Här är det felaktiga fastighetsaffärer och sexskandaler som har skett denna gång och i och med det höga representationskostnader. Här har lyxkrogen hyrts ut till spritfester och lägenheter delats ut till ministrar. Hur de ska förklara detta blir intressant att ta del av, men som vanligt rinner det förr eller senare ut i sanden tills nästa gång det är dags igen.

Det är inte bara Kommunal som missköter sig

Nu är det i och för sig inte något speciellt med Kommunal när det gäller att missköta sina förtroendeuppdrag i Sverige. Detta har under många ur uppdagats på många olika platser, och har nästan blivit mer som kutym istället för något felaktigt. De som sitter vid maktpositioner är alltid jättebra på att fördöma olika länders sätt att agera, men att sopa rent utanför sin egen dörr är de aldrig så noga med. Hur som helat är det säkert inte den sista skandalen som kommer att uppdagas, och den som väntar får även se nästa gång det blåser hårda vindar i maktens korridorer.