Fackförbund

Vad är egentligen ett fackförbund och vad har du för nytta av det? Om du är företagare kommer du förmodligen inte att tycka att du har någon nytta av det alls, och kanske bara tycker att dessa ställer till ett problem. Det har många arbetsgivare tidigare tyckt och några gånger har det hörts historier om att de inte anställer, eller avskedar människor som går med i facket. Detta är dock bara i enstaka fall och både arbetsgivare och anställda har faktiskt nytta av fackförbund. På arbetsgivarnas sida heter deras fackförbund arbetsgivarorganisationen och på de anställdas facket.

Egentligen är och jobbar både dessa två fackförbund för att involverade ska ha det så bra ställt som möjligt på sitt arbete.

Idag är det återigen vanligt att vara mefackförbundd i ett fackförbund som anställd. Här får du allt det skydd och den hjälp du behöver vid svårt situationer där du inte kan hantera det på egen hand. När du är med i ett fackförbund kommer du även att få full information och en tidning som talar om för dig vad som gäller och händer på arbetsmarknaden. Samtidigt kommer du även att kunna dra nytta av försäkringar och möjligheter till fackliga lån som igår i ditt medlemskap.

Hur går det till att gå med i ett fackförbund?

När du vill gå med i det fackförbund som tillhör din typ av arbete brukar detta vara mycket enkelt. Här finns det oftast redan fackligt anslutna och ett fackombud på arbetsplatsen. Denna kommer då att tillfråga dig om du vill gå med i facket, och det bör du som anställd göra då du får ett bra skydd och det egentligen inte kostar så mycket. Du kommer även alltid att bli en i gänget och du kommer att bli erbjuden de stöd och hjälp du kan tänkas behöva i olika situationer.